Ο Δρ. Κωνσταντίνος Γκατζιώνης είναι ο Πρόεδρος του Τμήματος και Αν. Καθηγητής με επίκεντρο τη βιοχημεία και την τεχνολογία τροφίμων. Η διδασκαλία και η έρευνά του υιοθετούν μια διεπιστημονική προσέγγιση στην εφαρμοσμένη έρευνα που αντιμετωπίζει βιομηχανικά προβλήματα και προκλήσεις καθώς και βασική έρευνα.

Ο Δρ. Γκατζιώνης επωφελήθηκε από την έκθεση σε διάφορους κλάδους, πανεπιστήμια και πολιτιστικά περιβάλλοντα καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Πριν ενταχθεί στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, έχει εργαστεί ως Assistant Professor στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του University of Birmingham στο Ηνωμένο Βασίλειο (2013-2018) όπου και παραμένει Επίτιμος Ερευνητής. Έλαβε το πτυχίο του στην τεχνολογία τροφίμων από το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και εργάστηκε ως επιστήμονας τροφίμων και υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου στη βιομηχανία τροφίμων. Ολοκλήρωσε το διδακτορικό του πτυχίο στο Τμήμα Επιστημών Τροφίμων του University of Nottingham του Ηνωμένου Βασιλείου και έχει εργαστεί ως Knowledge Transfer Partnership KTP associate στο ερευνητικού κέντρο της Pepsico και μετέπειτα ερευνητής στο University of Northampton.

Ο Δρ. Γκατζιώνης έχει συμμετάσχει σε μια σειρά επιτυχημένων προγραμμάτων για έρευνα και υποδομές που ξεπερνούν τα ~ 4,5 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος «Ορίζοντας 2020» (Horizon2020), χρηματοδότησης από το βρετανικό ερευνητικό συμβούλιο BBSRC, εθνικά προγράμματα χρηματοδότησης και χρηματοδότηση από τη βιομηχανία. Η ακαδημαϊκή του κουλτούρα περιλαμβάνει διασύνδεση και συνεργασίες με φορείς στην Ασία και την Αφρική, καθώς και συνεργασίες με εταιρίες, ακαδημαϊκά ιδρύματα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις τροφίμων εντός της ΕΕ, που υλοποιούνται μέσω κοινοπραξιών, έργων και συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Ο Δρ. Γκατζιώνης έχει επιβλέψει και επιβλέπει μια πραγματικά πολυπολιτισμική ερευνητική ομάδα υποψήφιων διδακτόρων από πολλές χώρες, όπως η Ινδονησία, Ιταλία, Λίβανος, Μαλαισία, Σαουδική Αραβία, Ελβετία, Ουγκάντα, Ηνωμένο Βασίλειο, Κύπρος και φυσικά την Ελλάδα, πολλοί από τους οποίους έχουν πλέον αποφοιτήσει και κατέχουν θέσεις σε πανεπιστήμια και βιομηχανίες σε όλο τον κόσμο.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής του καριέρας, ο Δρ. Γκατζιώνης έχει επιβλέψει> 40 μεταπτυχιακές διατριβές και μεταδιδακτορικούς ερευνητές και έχει συμμετάσχει στη διδασκαλία τόσο σε προπτυχιακό όσο και μεταπτυχιακό επίπεδο, μέσω διαλέξεων, εργαστηριακών ενοτήτων και επίβλεψης φοιτητών.


ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ