Η Βασιλική είναι διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων στο Παν. Πελοποννήσου, με υποτροφία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, κατέχει Μάστερ στις Πολιτικές Επιστήμες, πτυχίο Βιολογίας και module certification σε Video/Multimedia, Data journalism και Investigation journalism από το School of Journalism-Columbia University με υποτροφία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Διαθέτει 25ετή επαγγελματική εμπειρία ως δημοσιογράφος Επιστήμης σε όλους τους τύπους μέσων με αρκετές δημοσιογραφικές επιτυχίες. Ασχολείται με την επικοινωνία της Επιστήμης και διδάσκει δημοσιογραφία της Επιστήμης. Το 2016 εξέδωσε το μοναδικό βιβλίο εκλαϊκευμένης επιστήμη στην Ελλάδα με τίτλο: «Τα φωτεινά μυαλά δεν έχουν πατρίδα» και το 2019, το e-book: «Ευφυείς περιπέτειες» με αποκλειστικές συνεντεύξεις Νομπελιστών. Το 2020 ίδρυσε τη shareyouresearch τη μοναδική ελληνική πλατφόρμα δημιουργίας περιεχομένου και σχεδιασμού στρατηγικής επικοινωνίας για τον διαμοιρασμό της Επιστημονικής Έρευνας και της Καινοτομίας.

Βραβεύτηκε από την Association of British Science Writers ως “Greek Science Writer of the Year 2017”, ενώ ήταν φιναλίστ για “European Science Writer of the Year 2017”. Το 2018 ανακηρύχθηκε «Γυναίκα της χρονιάς» στην κατηγορία «Δημοσιογράφος» από το περιοδικό Votre Beaute, που επιβραβεύει Ελληνίδες που πρωτοπορούν σε 20 κατηγορίες.


ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ