Γιώργος Καραγιαννίδης | Από τις Φρυκτωρίες στο 5G και στο 6G: Ένα Ταξίδι στο Κόσμο της Επικοινωνίας

21 Σεπτεμβρίου, 2021 ΝΕΑ

Ένα ταξίδι στον κόσμο της επικοινωνίας, το οποίο έχει ως αφετερία την Αρχαία Ελλάδα και τις Φρυκτωρίες, συνεχίζει στον  20ο αιώνα, φτάνοντας στο παρόν, τον 21ο αιώνα και τα δίκτυα 5G, με τερματικό σταθμό τα δίκτυα 6G του μέλλοντος. Μέσα από την συναρπαστική του ομιλία, ο Γιώργος Καραγιαννίδης θα δόσει περισσότερες λεπτομέρειες και θα απαντήσει ερωτήσεις που έχουν προκύψει τον τελευταίο καιρό σε θέματα τηλεπικοινωνιών και των κεραιών 5G. Επιπλέον, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί μια αναφορά στο πως θα είναι τα δίκτυα 6G, που θα λειτουργήσουν το 2030.

Ο Γιώργος Καραγιαννίδης είναι Καθηγητής Ψηφιακών Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Διευθυντής του Τομέα Τηλεπικοινωνιών του Τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ. Οι κυριότερες ερευνητικές του δραστηριότητες περιλαμβάνουν Ασύρματα δίκτυα επικοινωνίας, Ασύρματη μεταφορά ενέργειας και Επικοινωνίες & Επεξεργασία Σήματος για βιοιατρικές εφαρμογές. Έχει δώσει πάνω από 100 διαλέξεις σε ξένα πανεπιστήμια και σε διαδικτυακούς χώρους δημόσιας συζήτησης (forums). Έχει βραβευτεί πολλές φορές για τη συμβολή του στην έρευνα για τις τηλεπικοινωνίες και τα ασύρματα δίκτυα με μεγάλα διεθνή βραβεία. Είναι μέλος του οργανισμού IEEE (IEEE Fellow program) και ο μόνος Έλληνας ακαδημαικός στα επιστημονικά πεδία της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών, που έχει αναχειχθεί ως Web-of-Science Highly Cited Researchers για τα 6 συνεχή έτη 2015-2020.

Τίτλος ομιλίας: Από τις Φρυκτωρίες στο 5G και στο 6G: Ένα Ταξίδι στο Κόσμο της Επικοινωνίας || Ημερομηνία & ώρα: Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 20:00-20:30