Κωνσταντίνος Μιχαλάκης | Εφαρμογές Ευφυούς Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου – Υπολογιστή

24 Σεπτεμβρίου, 2021 ΝΕΑ

Η διαρκής χρήση και ενσωμάτωση έξυπνων συσκευών στην καθημερινότητά μας, έχει επιτρέψει σε μια νέα εποχή όπου ο άνθρωπος αλληλεπιδρά με τον υπολογιστή στη διάρκεια όλο και περισσότερων δραστηριοτήτων. Ο σύγχρονος πολίτης επισκέπτεται ένα έξυπνο μουσείο αναζητώντας μια εξατομικευμένη πολιτιστική εμπειρία ή εξερευνά μια πόλη χρησιμοποιώντας τις φορητές του συσκευές. Στο πλαίσιο της ομιλίας του Κωνσταντίνου Μιχαλάκη παρουσιάζονται τεχνολογίες, συσκευές και εφαρμογές που υποστηρίζουν την ευφυή αλληλεπίδραση ανθρώπου-υπολογιστή, καθώς και σχετικές δράσεις του τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ο Κωνσταντίνος Μιχαλάκης είναι Υποψήφιος Διδάκτορας του Τμήματος Πολιτιστικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας (ΤΠΤΕ) με τίτλο: «Επίγνωση Πλαισίου και αλληλεπίδραση στο Διαδίκτυο Πραγμάτων». Το 2015 αποφοίτησε από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Πολιτισμική Πληροφορική και Επικοινωνία» του ΤΠΤΕ. Το 2003 αποφοίτησε από το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής της Πολυτεχνική σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι μόνιμος εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΠΕ86 σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Λέσβου από το 2006. Έχει διδάξει μαθήματα της επιστήμης της Πληροφορικής σε μαθητές ΙΕΚ και ΚΕΚ. Επίσης έχει παράσχει επικουρικό εκπαιδευτικό έργο σε Προπτυχιακούς φοιτητές ενώ έχει επιβλέψει την εκπόνηση μεταπτυχιακών διατριβών. Στο παρελθόν (2004-2006) έχει εργαστεί ως Στέλεχος Πληροφορικής στην εταιρεία Printec SA. Έχει δημοσιεύσει σε περιοδικά και συνέδρια άρθρα που σχετίζονται με ερευνητικά ενδιαφέροντα όπως: Διαδίκτυο Πραγμάτων – Διάχυτη Υπολογιστική, Επίγνωση Πλαισίου, Σημασιολογικός Ιστός, Έξυπνο σπίτι – γραφείο – πόλη, Έξυπνες Διεπαφές, Έξυπνη Υγεία – Ambient Assisted Living, Επαυξημένη Πραγματικότητα, Linked Data, Εμπειρία Χρήστη.

Τίτλος ομιλίας: Εφαρμογές Ευφυούς Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου – Υπολογιστή || Ημερομηνία & ώρα: Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 12.00-12.30